„Tak takový blaf jsem snad ještě nejedl“, říká zákazník restaurace, který si objednal klasický „smažák“

Foto: Martin S.

Bývala to levná pochoutka mnoha návštěvníků běžných restaurací. Smažený sýr, hranolky, brambory, nebo krokety a tatarka. Dnes stojí „smažák“ i 250 korun, ale na talíři to někdy vypadá jako pokrm z jídelny nějaké krachující továrny.


Zdeněk Pohlreich byl ve svých pořadech na „smažák“ vysazený, ale co si budeme povídat. Ještě nedávno to bylo mnohdy jídlo, které se vešlo do stokoruny. A když kuchař nebyl vyložený ignorant, nedalo se na tom nic zkazit. A když se kuchař opravdu hodně snažil a přidal k sýru i domácí tatarku, byla to docela pochoutka. Především v době, kdy byly k dispozici rané brambory.

Dnes se ale ze „smažáku“ často stává jídlo, které atakuje v některých restauracích i třísetkorunovou hranici. Přitom podle některých diskutujících na našem webu, a také podle emailu Martina S., který k nám minulý týden poslal, není výjimkou, když na talíři přistane sotva desetidekový plátek levného eidamu smaženého v přepáleném oleji, nejlevnější krokety, nebo hranolky, které se smažily společně se sýrem a obyčejná kupovaná tatarka. „Kdyby takové jídlo stálo stovku, asi nic neřeknu, ale když za něj chtějí 249,- korun, tak to mě opravdu štve“, napsal nám Martin S., který se s takovým pokrmem údajně potkal v jedné plzeňské restauraci. Ověřit to však nemůžeme, proto jméno restaurace sdělovat nebudeme, ačkoliv nám ho Martin ve svém emailu sdělil.

Podle Martina byl na talíři opravdu malinký kousek sýru a jakýsi divný mix hranolků. „Vypadalo to, že kuchař sesypal veškeré zbytky hranolků z různých sáčků do fritovacího hrnce a nasypal mi to na talíř. Sedmicentimetrové kusy brambor smíchané společně s půlcentimetrovými kousky. Fakt hrůza“, líčí Martin, který chtěl jídlo reklamovat, ale bylo mu řečeno, že jídlo je v pořádku. „Mně se v pořádku nezdálo, ale co jsem mohl dělat? Prý není nikde psáno, jak mají hranolky vypadat. Ani prý to, jestli sýr má být tučný, nebo ne, případně jaký druh. V lístku prostě bylo pouze napsáno „smažený sýr“, píše Martin.

Martin prý sýr snědl, hranolky však vynechal. „Prostě mi to připadalo, že už je na talíři jednou někdo měl“, napsal v emailu Martin.

Přečtěte si: "Takovou drzost jsem snad ještě nezažil“, říká host, který si v Mariánských Lázních rezervoval pokoj ve 4* hotelu

Jaká cena za smažený sýr vám připadne v pořádku? A dali byste si ho vůbec, nebo je to jídlo, které nepatří mezi vaše favority? Napište nám do diskuze.

Kam na dovolenou? Jak si zařídit víza? Kde najít levné ubytování? Jak si koupit levné letenky? Jak zaplatit dálniční mýto? To vše a ještě mnohem více zjistíte na našem webu Cesty a výlety

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.testyojetin.cz 

www.cartrax.cz

 


CestyAvylety.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@cartrax.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Provozovatelem webu www.cestyavylety.cz je CarTrax, s.r.o., IČO: 10827226 se sídlem Praha 1, Rybná 716/24. Obsah internetových stránek www.cestyavylety.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2022 Cestyavylety.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.